VPN hálózat

Virtuális magán hálózati szolgáltatásunk bármilyen internetes kapcsolat esetén használható, aminek segítségével titkosított csatornát hozhat létre központi kiszolgálónk és a számítógépe között. A megoldással üzleti adatait védi, sok esetben ez ügyfél vagy üzleti követelmény is.

Ha fix telephellyel rendelkezik, akkor azokat Site-to-Site VPN kapcsolattal is összekötheti, illetve központi eszközünkkel csillag topológiás rendszert építhet ki telephelyei között. A szolgáltatás használható bármilyen eszközről, ami támogatja a Cisco VPN klienst. Ilyen támogatott operációs rendszerek pl. Windows, Linux, Mac OSX, iOS, Android. Egyes rendszerek a telepítéshez vagy használathoz rendszergazdai jogosultságot igényelhetnek.

A szolgáltatás routolási lehetőségei egyedi megoldásoknak is kedveznek, így akár az is megoldható, hogyha VPN-el csatlakozik, akkor a publikus internetelérést lekapcsoljuk, vagy rajtunk keresztül szűrve átengedjük.
Szolgáltatásunk kizárólag üzleti célra használható, valódi kilétüket elrejteni kívánó, esetleg TOR hálózatot helyettesíteni kívánó felhasználók számára nem biztosítjuk!

Site-to-Site VPN kapcsolat kialakítását két Cisco tűzfallal biztosítjuk. A szolgáltatással két telephely közötti állandó titkosított csatornát lehet létrehozni, ami felhasználói szemszögből szinte helyi hálózatnak látszik. A szolgáltatáshoz a telephelyeknek fix IP címmel kell rendelkezniük, hogy a tűzfalak a VPN csatornát fel tudják építeni. A szolgáltatással belső hálózatokat lehet összekötni interneten keresztül, így pl. a bérelt szervert, vagy privát felhő szolgáltatást irodájukból úgy tudják elérni, mintha a szomszéd szobában helyezkedne el. A tűzfalak konfigurálását mi végezzük, és akár több telephely összekapcsolását csillagpontosan központi tűzfalunkon keresztül is megoldhatja. 
 
Néhány példa mire lehet használni:

  • Központi fájl szervert minden telephelyről ugyanúgy biztonságos csatornán keresztül tudnak elérni.
  • Fejlesztői környezeteket lehet helyi hálózatként biztosítani, valamint nagy sávszélességgel egy-egy portot internet felé kinyitni.
  • Biztonságos offsite backup megoldást létrehozni.
     

A konfigurálás során lehetséges routolási paramétereket beállítani, valamint korlátozni a kliensek által elérhető egyéb internetes szolgáltatásokat. A kapcsolódott telephelyeknél beállítható, hogy az internetes forgalmat a csatornán keresztül a központi eszközt internetes kijáratként használva akarják-e használni, vagy minden telephely az internet irányába történő forgalmazást saját internetszolgáltatóján keresztül éri el, míg a belső hálózatot a titkosított csatornán. 
 
A telephelyi tűzfalak bérelhetők, de meg is vásárolhatók. Bérlés esetén több konstrukciót biztosítunk, valamint lehetőség van nagyobb SLA-val hideg tartalék eszközt kérni. Szolgáltatásunkat az ország minden pontján biztosítjuk helyszíni telepítéssel és karbantartással, egyedi megállapodás keretében akár EU-s országban lévő telephelyen is.

HÍVJON MINKET : +36 70 297 4811