Technikai hátterünk

 

Szervereink a Magyar Telekom Nyrt. Asztalos Sándor utcai Dataplex, és az Invitech Zrt. Kozmai utcai szervertermében vannak elhelyezve. A régió legfejlettebb és legmodernebb géptermei a megfelelő fizikai védelemmel és hálózati kapcsolatokkal rendelkezik. Az adatparkok áramellátása éves rendelkezésre állása 99.99%, a hűtés 99.9%, ami többszörösen redundáns módon van kialakítva. Saját hálózatunk gigabiten kapcsolódik a Magyar Telekom és Invitech gerinchálózatára, amelyeknek külön-külön több száz gigabit hálózati kapacitása van külföldi irányba is, míg belföldön minden szolgáltatóval illetve adatkicserélő központtal közvetlen kapcsolata van n x 100Gbps, n x 10Gbps vagy n x 1Gbps jelöléssel.

Eszközeink beszerzésekor nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi, energia hatékony és környezetbarát technológiai elemek kiválasztására. Legújabb kiszolgálóink tápegységeinek hatásfoka egyedülálló módon 95% feletti minősítést kaptak, ami nagyjából 10%-al kevesebb áram felvételt jelent a más gyártó által kínált ugyanilyen teljesítményt biztosító eszközökhöz képest. Redundáns, menet közben cserélhető hardverelemek és azt támogató szoftveres megoldásokkal rendelkezünk, így biztosítva Ügyfeleinknek az általában elterjedt egygépes kiszolgálói modellnél nagyobb rendelkezésre állást, és a nagyobb kapacitást.

Kiszolgálóink mindegyike 40Gbps, 10Gbps, vagy 1Gbps, vagy 2x1Gbps hálózati kapcsolattal rendelkezik, 1 vagy 2 processzorfoglalatos Intel Xeon processzorokat fogadni képes szerver amikben hardveres Raid vezérlő, 16-512 GB memória és SATA HDD / SSD, valamint SAS HDD -k vannak.

A webtárhely cluster és FPM cluster szolgáltatásunk alapja egy fájlszerver, amiben 8db adatközponti SSD dolgozik. Ebből az egyik tartalék, amit a szerver azonnal ki tud cserélni automatikusan (Hot spare disk), ha az egyik a többiek közül meghibásodna. A 7db SSD-ből kettő tűnhet el egyszerre úgy, hogy azt adatvesztés nélkül a rendszerünk gond nélkül túlélje, és az egyik helyett azonnal a hot spare-nek beállított SSD el tudja az adatokat szinkronizálni. A fájlszerverben új generációs Raid vezérlő kapott helyet, ami sokkal gyorsabban kezeli az adattároló egységeket. A rendszer 1.5GB/s sebességgel képes írni vagy olvasni. Ezt a sebességet a rendelkezésre álló 128GB memória jelentősen gyorsítja, amiből a szerver automatikusan kb. 126GB memóriát a fájlok gyorsítótárazására tud felhasználni, és ezt a kapacitást kb. 50GB/s feletti sebességgel tudja elérni, az SSD-nél kb. 500x gyorsabb válaszidővel.

A weboldalak kiszolgálására külön dedikált adatbázis szerver áll rendelkezésre, aminek memóriája csak az adatbázis kiszolgálásra fordítódik. Ez azt jelenti, hogy a szerver gyorsítótárazni tudja az adatbázis fájlokat, és a lekérdezések eredményét is. A lekéréseket egy terheléselosztó szerverünk fogadja, ami portásként igazítja útba a kéréseket a megfelelő szerverekhez. Mindegyik webtárhely és FPM szolgáltatás csomagunk része a többkiszolgálói modell, vagyis a terheléselosztó mögött több webkiszolgáló, vagy PHP feldolgozó szerver van. A technológia rugalmasságot, egyedi, más szolgáltatók által nem biztosított technikai megvalósításokat is lehetővé tesz számunkra. A szolgáltatás használata külön technikai ismeretet nem igényel a tárhelybérlőtől.

Az FPM webtárhely szolgáltatásunk lényege, hogy a PHP kiszolgáláshoz szükséges nagyon gyors processzorokat használunk a szerverekbe, és egy weboldalhoz legalább két PHP kiszolgáló szerver biztosítja párhuzamosan az oldalak kiszolgálását egy-egy FPM cluster-ben. Az FPM cluster-nél a terheléselosztó közvetlenül a FPM node-hoz csatlakozva egyből a PHP feldolgozót szólítja meg, nincs közben semmilyen másik elem. A szolgáltatással a dinamikusan érkező nagyobb terheléseket is könnyen ki lehet szolgálni, valamint előre jelzett időszakra külön erőforrásokat is tudunk kiesésmentesen biztosítani. A szerveren semmilyen más fajta szolgáltatás nem fut, csak a PHP kiszolgálással foglalkoznak.

A webkiszolgálás biztonsága mellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonsági mentésekre is, amiket külön szerverre végzünk. Napi szinkronizációs és heti teljes mentés készül a fájlokról, valamint napi teljes mentés az adatbázisokról. A mentések mellett az adatkapcsolatok biztonságára is odafigyelünk, ami az elérhető díjmentes SSL tanúsítványok, valamint már a domainek kulcspáros digitális aláírását is elvégezzük, és a névtér üzemeltetővel közöljük a DNSSEC beállítást, hogy az csak biztonságos legyen elérhető.

Virtuális szerver szolgáltatásainkat VMware, Hyper-V és Proxmox alatt is tudjuk biztosítani.

 

Szervereink összetevői:

  • CPU típusok: X5650, E5-2620, E5-2620v2, E5-2643v2, E5-2670v2, E5-2690v2, E6-2630v4, E3-1241v3, E3-1280v6, E3-1230, E-2286G, E-2288G, SC Silver-4208, SC Silver-4214
  • Memória kialakítások: 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 384GB, 512GB
  • Adattárolók: SAS HDD, SATA3 HDD, SATA3 SSD, NVMe SSD
  • Vezérlők: Hardveres Raid vezérlő
  • Disk teljesítmény: 400-2800MB/s
  • Hálózat: 1x40Gbps, 2x1Gbps, 2x10Gbps 

 

 HÍVJON MINKET : +36 70 297 4811